Gratis verzenden vanaf €50,-
0
Je winkelwagen

Onderzoek naar gebruik voedingssupplementen

Bijna 40% van de Nederlandse vrouwen in de leeftijd 25-40 jaar gebruikt voedingssupplementen als aanvulling op hun dagelijkse voeding en voor het verhelpen van specifieke kwalen en gezondheidsproblemen. Dat blijkt uit een groot internationaal onderzoek met ruim 4.000 deelnemers naar gebruik voedingssupplementen onder vrouwen in de leeftijd 25-40 jaar uitgevoerd in opdracht van Supergoods.nl. In Vlaanderen is dit bijna 35% van de deelnemende vrouwen. 

Tijdens de zwangerschap blijkt het percentage vrouwen dat supplementen gebruikt nog veel hoger te zijn. Een grote meerderheid van alle vrouwen in het onderzoek geeft aan Foliumzuur (85%) en/of Vitamine D (66%) te slikken tijdens hun zwangerschap.

Onderzoek naar gebruik voedingssupplementen als aanvulling op gezond eetpatroon

Gebruik voedingssupplementen als aanvulling op gevarieerd eetpatroon

Een gevarieerd voedingspatroon vormt altijd de basis van een gezonde leefstijl. Toch blijkt het in de praktijk makkelijker gezegd dan gedaan. Wanneer het niet altijd lukt om alle voedingsstoffen in de juiste hoeveelheden te nemen, kiezen veel vrouwen dus als aanvulling op hun dagelijkse voeding voor het gebruik van voedingssupplementen. 

Er zijn allerlei verschillende supplementen die worden gebruikt. Populaire supplementen die het hele jaar worden gebruikt zijn bijvoorbeeld de natuurlijke spierontspanners, supplementen die helpen bij een betere nachtrust, capsules die kunnen worden ingezet voor een beter libido, of kruiden die helpen bij specifieke vrouwenkwalen. In het najaar neemt elk jaar het gebruik van voedingssupplementen en extra vitaminen om de weerstand te verhogen flink toe.

Gezonde voeding aanvullen met supplementen

Meer kans om ziek te worden in de koude maanden

In de herfst en de winter, als de R in de maand zit, heb je meer kans om een virus zoals een verkoudheid of de griep op te lopen. Als je weerstand groter is, is de kans om ziek te worden kleiner. Je weerstand bouw je op door goed, gezond en gevarieerd te eten en genoeg te slapen en te bewegen. 

Als de R in de maand zit en de dagen korter worden heb je met name vitamine C en vitamine D nodig om je weerstand te verhogen. Vitamine C, dat veel voorkomt in koolsoorten, citrusfruit, kiwi’s, bessen en aardbeien, houdt je weerstand op peil en werkt als antioxidant. Vitamine D, die we voor het grootste deel uit zonlicht halen, is belangrijk voor sterke botten, tanden, spieren en voor je afweersysteem. Als je van deze vitaminen te weinig binnen krijgt, word je vatbaarder voor infecties en ziekten.

Vitamine D om de weerstand te verhogen

Meer informatie over onderzoek naar gebruik voedingssupplementen

In juli 2022 is er in opdracht van Supergoods.nl een onderzoek uitgevoerd naar gebruik voedingssupplementen in Nederland en België. Dit onderzoek naar gebruik voedingssupplementen is uitgevoerd door Meervoormamas.nl, het platform voor en door moeders. In de doelgroep vrouwen en moeders in de leeftijd 25-40 jaar zijn verschillende vragen gesteld over het gebruik van voedingssupplementen als aanvulling op hun dagelijkse voeding en voor het verhelpen van specifieke kwalen en gezondheidsproblemen. Ook zijn er specifieke vragen gesteld over het gebruik van supplementen tijdens de zwangerschap en borstvoedingsperiode.

Vrouw neemt een supplement