Gratis verzenden vanaf €50,-
0
Je winkelwagen

Wat is Citronella olie?

Citronella olie wordt gewonnen uit Cymbopogon, een hoge grassoort met een sterke geur. Citronella olie is een zeer populaire etherische olie. Hij staat bekend om zijn insectenwerende werking. Ook wordt de olie vaak gebruikt in schoonmaakmiddelen, luchtverfrissers en zepen. De olie is geelbruin van kleur en heeft een intensieve citroenachtige geur. De geur heeft een opwekkend, verfrissend en stimulerend effect. Het werkt goed als luchtverfrisser om nare geurtjes te verdrijven.

Citronella olie is goed te combineren met o.a. bergamot olie, grapefruit olie, limette olie, sinaasappel olie en pepermunt olie.

Citronella etherische olie

De werking van etherische olie Citronella

Bijna iedereen kent de etherische olie Citronella van zijn insectenwerende werking. Zo kan één druppel Citronella olie op het hoofdkussen de muggen al op afstand houden. Maar de etherische Citronella olie kent nog meer toepassingen.

Wanneer je de olie in een aromaverdamper gebruikt, geeft citronella een frisse citroenachtige geur. Het werkt goed om onaangename luchtjes in huis te verdrijven. Als je Citronella in de zomer verdampt werkt het goed om insecten te weren en als je het in de winter verdampt helpt het goed bij verkoudheid en griep.

De olie kan ingezet worden bij vermoeidheid en lusteloosheid. De frisse geur zorgt voor een scherpe geest, werkt het activerend en bevordert het zweten bij o.a. griepverschijnselen. Citronella etherische olie wordt in de aromatherapie ook regelmatig gebruikt voor overmatige transpiratie, reumatische aandoeningen, vette huid, kleine infecties en hoofdpijn.

Citronella olie (3x10ml) gebruiken

Een etherische olie of essentiële olie, zoals citronella olie, is op allerlei verschillende manieren te gebruiken. Kies voor een manier die bij je past en die je zelf prettig vindt. Je kunt hierbij denken aan:

  • Gebruik een paar druppels etherische olie bijvoorbeeld in een warm bad
  • Voeg een paar druppels essentiële olie toe als extra bestanddeel aan een neutrale huid- of massageolie
  • Gebruik een paar druppels van de olie in een diffuser of een aromabrander waardoor de aroma’s in de lucht komen
  • Maak een stoombadje van heet water met een paar druppels heerlijke etherische olie
  • Creëer je eigen verzorgingsproduct of parfum met behulp van een paar druppels etherische olie

Al eeuwenlang worden overal ter wereld etherische oliën gebruikt voor hun krachtige werking voor de gezondheid. De oliën bevatten de aromatische bestanddelen uit bloemen en bladeren van bepaalde planten. De specifieke geuren hebben invloed op je stemming, op je geestelijke veerkracht, je energieniveau en je algehele welzijn. Ook brengen de aroma’s van de essentiële oliën een prettige sfeer in huis.

Citronella Etherische olie op een aromabrander

Citronella olie kopen bij Supergoods

Etherische Citronella olie koop je snel en voordelig bij Supergoods.nl. Supergoods, de naam van onze winkel zegt het al: supergoede producten om jezelf supergoed te voelen.

Wanneer je op zoek bent naar etherische olie kun je makkelijk gebruik maken van onze zoekfunctie. Uiteraard kun je met al je vragen over onze etherische olie bij ons terecht. Supergoods.nl is 24 uur per dag geopend, 7 dagen per week. Producten die voor 22.30 uur worden besteld, worden direct verzonden. Wel zo prettig als je snel iets nodig hebt.

Let op: Etherische olie kun je niet onverdund gebruiken. De concentratie van de pure olie is te sterk. Gebruik van etherische olie in pure vorm kan de huid irriteren. Zorg daarom dat je slechts een paar druppels van de etherische olie mengt met bijvoorbeeld badolie of massageolie, of bij gebruik van een verdamper mengt met water.

 

Wij raden aan om etherische olie alleen uitwendig te gebruiken. Laat etherische olie niet in contact komen met je ogen, neusgaten of binnenkant van je oren. Nooit innemen. Wanneer etherische olie toch per ongeluk wordt ingenomen, waarschuw dan direct een arts of ga naar de eerste hulp in een ziekenhuis. Verkeerd gebruik van etherische olie kan schadelijk voor de gezondheid zijn. Het gebruik van etherische olie is niet geschikt voor kinderen en zwangere vrouwen. Benieuwd naar de mogelijkheden voor het gebruik van etherische olie? Lees dan snel ons overzicht met tips voor het gebruik van etherische olie.

1 beoordeling voor Citronella olie

  1. Marije Schuurman

    Deze Citronella olie is ideaal om te gebruiken tegen muggen en ongedierte als we met zomers weer lekker lang buiten zitten. Gebruik het ook regelmatig in huis in een diffuser om de kamers een ‘beetje op te frissen’. Ga het zeker vaker bij jullie bestellen.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *