Gratis verzenden vanaf €50,-
0
Je winkelwagen

Wat is Bergamot olie?

Bergamot olie wordt gewonnen uit de vrucht van de Bergamotboom (Citrus bergamia). De vrucht is een kruising tussen een limoen en een sinaasappel. De etherische olie uit de vruchten is populair als geurstof in parfums en andere cosmetica. Ook wordt het gebruikt bij de productie van earl grey thee.

Bergamot

Bergamot olie staat bekend als een echte klassieker in de aromatherapie. De heerlijke zoete en frisse geur heeft een rustgevend effect en geeft mentale kracht en energie. De geur van de olie zorgt voor een aangename en rustgevende sfeer waarvan je een blij gevoel krijgt. Het is een fijne olie om te gebruiken als je last hebt van spanning, lusteloosheid en somberheid. Het heeft een positieve invloed op je gemoedstoestand en zorgt voor een goede en gezonde nachtrust.

Bergamot olie is goed te combineren met o.a. petitgrain olie, lavendel olie, jasmijn olie en citronella olie. Bergamot olie versterkt de werking van andere etherische oliën (net als lavendel olie).

De werking van Bergamot etherische olie

Bergamot etherische olie werkt verfrissend, kalmerend en opbeurend. De olie stimuleert en ontspant. De olie werkt als een antidepressivum en heeft een kalmerende werking bij een gevoel van angst en onrust. Het heeft een positief effect op mensen met last van somberheid en depressies, geïrriteerdheid, stemmingswisselingen en symptomen die door stress ontstaan.

Naast bovenstaande werking van bergamot olie helpt de etherische olie bij vermoeidheid en verbetert het de slaap. Ook geeft het een stimulans aan het immuunsysteem en heeft het een verzachtende invloed op de keel.

Bergamot olie gebruiken in de diffuser

Bergamot olie (3x10ml) gebruiken

Een etherische olie of essentiële olie, zoals bergamot olie, is op allerlei verschillende manieren te gebruiken. Kies voor een manier die bij je past en die je zelf prettig vindt. Je kunt hierbij denken aan:

  • Gebruik een paar druppels etherische olie bijvoorbeeld in een warm bad
  • Voeg een paar druppels essentiële olie toe als extra bestanddeel aan een neutrale huid- of massageolie
  • Gebruik een paar druppels van de olie in een diffuser of een aromabrander waardoor de aroma’s in de lucht komen
  • Maak een stoombadje van heet water met een paar druppels heerlijke etherische olie
  • Creëer je eigen verzorgingsproduct of parfum met behulp van een paar druppels etherische olie

Al eeuwenlang worden overal ter wereld etherische oliën gebruikt voor hun krachtige werking voor de gezondheid. De oliën bevatten de aromatische bestanddelen uit bloemen en bladeren van bepaalde planten. De specifieke geuren hebben invloed op je stemming, op je geestelijke veerkracht, je energieniveau en je algehele welzijn. Ook brengen de aroma’s van de essentiële oliën een prettige sfeer in huis.

Bergamot olie kopen bij Supergoods

Bergamot olie koop je snel en voordelig bij Supergoods.nl. Supergoods, de naam van onze winkel zegt het al: supergoede producten om jezelf supergoed te voelen.

Wanneer je op zoek bent naar etherische olie kun je makkelijk gebruik maken van onze zoekfunctie. Uiteraard kun je met al je vragen over onze etherische olie bij ons terecht. Supergoods.nl is 24 uur per dag geopend, 7 dagen per week. Producten die voor 22.30 uur worden besteld, worden direct verzonden. Wel zo prettig als je snel iets nodig hebt.

Let op: Etherische olie kun je niet onverdund gebruiken. De concentratie van de pure olie is te sterk. Gebruik van etherische olie in pure vorm kan de huid irriteren. Zorg daarom dat je slechts een paar druppels van de etherische olie mengt met bijvoorbeeld badolie of massageolie, of bij gebruik van een verdamper mengt met water.

 

Wij raden aan om etherische olie alleen uitwendig te gebruiken. Laat etherische olie niet in contact komen met je ogen, neusgaten of binnenkant van je oren. Nooit innemen. Wanneer etherische olie toch per ongeluk wordt ingenomen, waarschuw dan direct een arts of ga naar de eerste hulp in een ziekenhuis. Verkeerd gebruik van etherische olie kan schadelijk voor de gezondheid zijn. Het gebruik van etherische olie is niet geschikt voor kinderen en zwangere vrouwen. Benieuwd naar de mogelijkheden voor het gebruik van etherische olie? Lees dan snel ons overzicht met tips voor het gebruik van etherische olie.

1 beoordeling voor Bergamot olie

  1. Mathilde Groot

    Bergamot olie is echt één van mijn favoriete oliën. Ik vind hem altijd heerlijk verfrissend. Voor mij heeft deze etherische olie een prettig effect en ik vind deze Bergamot echt een aanrader. Fijn ook dat het zo snel geleverd werd.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *