Gratis verzenden vanaf €50,-
0
Je winkelwagen

Etherische olie

Etherische olie wordt gewonnen uit verschillende delen van een plant zoals de bloesem, de vrucht, het zaad, de bladeren, de schil, de schors of het hout. Etherische olie is in tegenstelling tot parfumolie volledig natuurlijk. Sommige soorten olie zijn duurder dan andere soorten. Dit komt omdat bij het produceren van een etherische olie soms veel planten nodig zijn om een kleine hoeveelheid olie te produceren. De olie wordt door middel van stoomdestillatie uit de planten en bomen gehaald. Etherische oliën worden gekenmerkt door de specifieke geuren van de planten waaruit ze worden gewonnen.

Etherische olie of essentiële olie

Etherische olie wordt ook wel essentiële olie genoemd. Dit komt van het Engelse woord essence dat in dit geval extract betekent. De oliën worden essentieel genoemd omdat zij de essentie van geur en smaak vertegenwoordigden. De essentiële olie wordt uit geurige en heilzame planten gewonnen. Het gebruiken en toepassen van essentiële oliën heet aromatherapie. Elke olie bezit een eigen, unieke samenstelling van actieve bestanddelen. Deze mix van werkzame stoffen bepaalt de werking en eigenschappen van de etherische olie.

Het gebruik van etherische olie

Etherische oliën worden al eeuwen gebruikt. Van oudsher wordt etherische olie gebruikt bij verschillende ziekten en ongemakken, bij het uitoefenen van rituelen en om kwade geesten te verjagen. Vandaag de dag wordt het gebruikt in aromatherapie en alternatieve geneeswijze, als toevoeging aan bad- en massage-olie, in cosmetica en als smaakstof in voeding.

Etherische oliën uit ons assortiment kun je gebruiken voor bijvoorbeeld het verbeteren van de luchtkwaliteit in een ruimte, het verhogen van de concentratie en het verbeteren van de creativiteit. Ook kun je ze gebruiken als ondersteuning bij angst, stress, slapeloosheid en rusteloosheid. Elke specifieke geur heeft zijn eigen werking op het lichaam en de geest. Het is dus aan te raden om verschillende oliën in huis te hebben. Elke etherische olie heeft andere eigenschappen en kan dus voor andere doeleinden gebruikt worden.

Eucalyptus olie en Pepermunt olie zijn bijvoorbeeld bekende frisse geuren die vaak worden gebruikt als iemand verkouden is. Wanneer je last hebt van ongedierte zoals vliegen en muggen is Citronella olie interessant om te gebruiken. Ylang Ylang olie en Lavendel olie hebben een rustgevende en ontspannende werking.

Etherische olie kopen

De beste etherische olie of essentiële olie koop je voordelig bij Supergoods.nl. Supergoods, de naam van onze winkel zegt het al: supergoede producten om jezelf supergoed te voelen. Uiteraard kun je met al je vragen over onze etherische olie bij ons terecht. Supergoods.nl is 24 uur per dag geopend, 7 dagen per week. Producten die voor 22.30 uur worden besteld, worden direct verzonden. Wel zo prettig als je snel iets nodig hebt.

Toont alle 31 resultaten